zaterdag 11 mei 2013

de Neeltje van Hugo en Sandra



Hugo komt ;s avonds nog even langs voor een biertje en een prettig gesprek.
en dan verhalen wij naar de wal en de Neeltje  een eind achteruit langszij bij vrienden
alles stevig vast met spanbanden
Hugo is electricien een hele handige, hij maakt op ons verzoek voor hij weggaat nog even een verloopstekker van rood naar blauw.
het was niet koud en gelukkig was het een korte bui dan hijsen ze de auto nog aan boord.
de motor van Sandra wodrt aan boor gehesen met het laadtuig, het regent pijpestelen, maar dat mag de pret niet drukken er wordt  gewoon doorgewerkt, zonder jas.
van Hugo en Sandra, die de dag erop 's morgens vroeg willen vertrekken
een prachtige Luxe Motor


We zijn de Lek over twee sluizen door, geen foto's van gemaakt, we zijn inmiddels de museumhaven van Vreeswijk binnengevaren en afgemeerd langszij van de Neeltje, die bedekt is met zonnepanelen, die later onder de luikenkap worden verborgen i.v.m. het aanstaande vertrek. 
Hugo is een techneut van de eerste orde, alles is perfect aan boord de machinekamer blinkt je tegemoet. er is een Gardner aan boord, die naar Engeland (Camebridge) is getransporteerd voor een grote revisie.
Daar woont en werkt een jonge man (zijn vader en grootvader werkten bij de Gardner fabriek) hij heeft zoveel mogelijk onedrdelen opgekocht toen de fabriek sloot.
je kan je motor daar dus heen transporteren en je krijgt hem gereviseerd weer terug.

2 opmerkingen:

Vallypee zei

Hebben jullie ook zonnepanelen, Carla?

Carla Yvonne Noomen zei

dag Val, nee we hebben er wel over gedacht, panelen op het dak van de stuurhut. maar ze zijn duur en we vinden het niet zo mooi. alleen op de stuurhut levert ook niet genoeg stroom,dus we doen het maar zonder zonnepanelen, carla