dinsdag 16 mei 2006

Vuil

Zo kan je zien waar het vuil blijft!
Het is wel kamperen, 's nachts op een puts plassen de oudste die we hebben en er 's morgens achter komen dat het ding lekt, het badmatje waar hij op stond, gelukkig ook een oud ding, hebben we dus ook maar weggegooid. Verder wassen we nauwelijks af, maar als we het doen dan in een bakje dat ik dan
leeg in de Oude Haven, na eerst van boord te klimmen via de loopbrug, dan verder naar beneden de helling af via nog een paar scheve trapjes.
Maar de sfeer is prima, er komen regelmatig wat mannen langs die het beter weten, en ik probeer tussendoor ook nog wat kilo's kwijt te raken, moet toch lukken met al dat geklim. Nu zitten we in het ruim, hebben net een vegetarische loempia op en zijn gelukkig niet zo afgepeigerd als gisteren. We hadden zondag het schip helemaal buitenom gewassen, maar na het schoonspuiten gister zag het dek van de Anthonetta er net zo uit als Aad op de foto, dus moesten we weer buitenom wassen. Ik dacht dat spoelen we er even af, maar het was een soort vette klei die we er zelfs met behulp van een bezem niet af kregen.
Dus als we volgende week terug zijn in het Haringvliet, zullen we met zeep aan de slag moeten. We kunnen gelukkig wel douchen aan boord, maar alleen 's avonds, want dan is het onderwaterschip 's morgens weer droog dan kunnen we weer teren. Dat doen we in totaal drie keer. Donderdag gaan we weer het water in en dan schuiven we een meter naar voren, daarna de helling weer op en als alles weer droog is vooral de plekken die we nog niet gehad hebben (waar de karren zaten) nog drie keer. Dan hoop ik nog tijd over te hebben om ons volgbootje in het weekend nog even onder handen te nemen, dat moet een peuleschil zijn.

Geen opmerkingen: